Saddelnæb


Saddelnæb stork (Ephippiorhynchus senegalensis) er en stor vadefugl i storkefamilien, Ciconiidae.

Lever i Sydafrika, Etiopien, Kenya, og i Gambia, Senegal og Tchad.

Den anses for at være truet art i Sydafrika.

Det er en nær slægtning til den udbredte asiatiske og australske sorthalsede stork.

 


Fakta om Saddelnæb:

  • Alder: Kan blive op til ca. 10-20år gammel.
  • Føde: Lever primær af fisk, krebsdyr, fugleæg, små pattedyr.
  • Vægt: 5-6kg (Voksen)
  • Længde: 140-150cm
  • Vingefang: på 2–3m
  • Levesteder: Søer, floder, sumpe og moser i Sydafrika.
  • Kendetegn: Han storken har gul øjne og hun storken har et sort øjne.

 


Kontakt mig for at høre nærmere om den næste workshop