Det Hvide Næsehorn


Det hvide næsehorn er det næststørste landpattedyr i dyreriget efter elefanten. Det kan veje op til 2 tons og lever primært af græs og rødder.

Det hvide næsehorn kan ses i fire lande: Sydafrika, Namibia, Zimbabwe og Kenya.

 



 

Næsehornet har et komplekst socialt hierarki og en speciel adfærd, hvilket betyder, at det som naturfotograf kan være vanskeligt at komme til at fotografere det i naturen. Selv om næsehornet er et roligt dyr, kan man ikke altid forudse, hvordan dets adfærd er i det øjeblik, man tager billedet.

Organisationen ” Now Or Never Africa ” har i 2017 oplyst, at der hver 7. time dør et næsehorn på grund af krybskytteri, da hornet er meget værdifuldt i nogle kulturer bl.a. i Asien og Kina, hvorfor krybskytterne skyder dyret, og saver hornet af til videresalg.

Hornet er meget værdifuldt, og det er derfor også meget eftertragtet af krybskytterne, som kan få store beløb for det.

 

Fakta om hvide næsehorn:

  • Levetid: 40 – 50 år
  • Længde 3 – 4 meter
  • Højde 1 – 2 meter
  • Vægt 1.500 kg. – 2.500 kg.


Kontakt mig for at høre nærmere om den næste workshop