Rød ræv


Den røde ræv, er et mellemstort rovdyr og hører til i hundefamilien.

Den er udbredt i det meste af Europa og kan findes i det meste af Danmark men ikke på Bornholm og mindre øer.

 


 

Siden 2003 er flere ræve på Sjælland blevet ramt af ræveskab. Ræven er derfor sjældnere at se på Sjælland. Dette er oplyst af Miljøministeriet (Miljøstyrelsen).

 

Fakta om den røde ræv:

  • Levetid 2 – 5 år
  • Længde 40 – 90 cm
  • Højde  35 – 50 cm
  • Vægt  5 – 13 kg

 

Levested:

Den røde ræv lever i mosaiklandskab, kulturlandskab, der er delt op i mange små afsnit adskilt af læhegn, skel, små søer, små skove med mere, hvor den kan søge føde. Den har oftest sin rævegrav i et større skov område eller i åbent terræn.

 

Fødekilde:

Den røde ræv lever primær af mus, harer, kaniner, rådyr, fugle, fugleæg, insekter, frugt og ådsler.

 



Kontakt mig for at høre nærmere om den næste workshop