Rådyr


Rådyret (Capreolus capreolus) er Europas mindste hjorteart, det er en meget almindelig  hjort at se i Danmark og det anslås at der er op imod en halv million rådyr i Danmark.

 


 

Levesteder:

Rådyr lever i skov, åbne naturområder og marker, hvor den finder sin føde som f.eks. græs, korne, birkeskud.

Fer april til oktober færdes bukkene oftest enkeltvis og forsvar deres territorium mod andre bukke. Råerne færdes i et område som er afgrænset, og området forsvares ikke aktivt mod andre råer.

 


 

Fakta om rådyr:

  • Længde 100-140 cm
  • højde 60-90 cm,
  • vægt 15-40 kg.

 


Kontakt mig for at høre nærmere om den næste workshop