Koncertfotografering


Der er mange muligheder når det kommer til at fotografere koncerter der for har SJ-FOTO.DK sat en række tips og tricks sammen til hvordan man kan få godt koncert billeder.

 

1) Tag billeder i RAW format

Tag billeder i RAW vil give dig den mest fleksibilitet og den bedste billedkvalitet. Med flash-hukommelse og harddisk plads så billigt som det er, er der ingen grund til ikke at skyde RAW. Hvis du skal skyde JPG, fordi du er mere komfortabel med dette format, i hvert fald skyde RAW + JPG, så du er dækket på alle fronter, nu og i fremtiden, for maksimal kvalitet.

 

2) Høj ISO-niveauer

ISO-niveauer op til 3200 vil producere meget god kvalitet til næsten alle DSLR-kameraer. For Compact P & S kameraer, 1600 og lavere vil give de bedste resultater.

Alt dette sagt, når lyset er begrænset (hvilket er næsten altid til indendørs koncert fotografering), ville jeg aldrig tøve med at skrue op for ISO til hvad giver den bedste eksponering. Dette gælder især, når enten ISO eller lukkertid skal ændre for at opnå en korrekt eksponering. Jeg vil altid tage mere digital støj / korn over et sløret billede.

 

3) Fotografere i manuel tilstand

Korte af blitzlys og andre meget korte varighed lyseffekter, er mest koncert belysning faktisk ikke ændre så meget i form normale niveauer. Optagelse i manuel tilstand er den nemmeste måde at kontrollere din eksponering og skabe ensartede og reproducerbare resultater.

 

 

4) Brug ikke flash

Det er oftes ikke godt at bruge flash under en koncertfotografering, det kan både forstyer musiker og ikke minst ødelægge oplevelsen for publikum, bruge i stedet for en lysstærk objektiv, det giver både beder stemning billeder men også flere muligheder da man fanger lyset på en beder og mere kontrolerne måde.

 

5) Skal jeg leve måling? 

Normalt er jeg altid en del af Matrix (måling). I denne tilstand kameraet måler hele rammen for at få den rigtige eksponering, som arbejder under normale omstændigheder fint. I vores situation, hvor uforudsigelig lys breder på scenen overalt er det en smerte. For eksempel, du i bagbelyst situationer på scenen kan få en silhuet af kunstneren (som kan være til tider artsy, men bør ikke være normen). Derfor bruger jeg spot-måling, hvor kameraet tager udviklingsværdien er måling fra en lille plet (placeret i midten af ​​søgeren). Så du kan meter for kunstnerne ansigt, og du får den korrekte eksponering, præcis hvor du ønsker det skal være.

 

 

6) Brug ørepropper

Dette er den en gear anbefaling jeg har tænkt mig at gøre. Må ikke bekymre dig om en bedre svagt lys linse medmindre dine ører er fyldt med noget udover trommehinden-knusning decibel. Jeg anbefaler  ørepropper da dette tar det værst støj og beskytter dine ører mod høje støje og lyd forstyerlser under koncerten.