Arkitekturfotografering


Tips og tricks når det gælder arkitektonisk fotografering, da der er mange forskellige måder at fotografisk arkitektur på, er det en god idé at kende nogle grundlæggende regler, når det kommer til fotografisk arkitektur.

 

1. ) Tag mange billeder

Når du besøger et sted, der er en én gang i en levetid besøg, så sørg for du tage masser af arkitektonisk fotografering. Approach bygninger fra alle vinkler og måske endda på forskellige tidspunkter af dagen. Sørg for at du tager nok hukommelseskort, så du kan tage så mange billeder som du ønsker. Billedet af operahuset i københavn er en klassisk vinkel og skudt, tages i løbet af dagen. Hvad sker der, hvis du går tilbage til det samme sted om natten?

 

2.) Tænk ud af boksen

Når du fotograferer arkitektur, tænke uden for boksen. Prøv at finde forskellige perspektiver og områder til at fotografere. Altid se på taget af bygningen, du er i at se, hvis du har noget tiltrækkende over dit hoved. Vip dit kamera op og bruge en blænde passende til billedet; hvis du ikke kan bruge blitz, åbne blænden til omkring f/4. Hvis du har et glasloft, undereksponere kameraet lidt for at bevare den mørke detaljer.

 

3.) Kontrollere komposition 

Sætte nogle tanker i sammensætningen er vigtig i arkitektonisk fotografering. Altid kigge efter interessante vinkler og perspektiver når det er muligt. Tænk på din reglen om tredjedele, så hvordan du kan bryde dem. For eksempel med en vindeltrappe, snarere end at komponere billedet fra jorden, hvorfor så ikke kravle op til toppen. Hvis du hånd-bedrift dit kamera, skal du vælge en ISO på 400 og hvile kameraet på klippeafsats forsvarligt.

 

 

4.) Prøv forskellige synspunkter

Skyd ikke en arkitektonisk billede fra din øjenhøjde, da dette kun vil vise det som et fladt objekt i billedet. Prøv at fange et motiv fra forskellige vinkler på forskellige synspunkter. Du kan også flytte kameraet til venstre og højre, eller lidt højere og lavere end øjenhøjde at tilføje nogle kreativitet til dine fotografier. Ved hjælp af en tilt-shift-objektiv, kan du tage en arkitektonisk fotografi, der viser en høj bygning i en helt lige op og ned position.

 

 

5.) Zoom ind på detaljer

Zoomer ind på at skabe et detaljeret nærbillede skud er en fantastisk måde at bringe opmærksomhed til mindre dele af en bygning. For eksempel kan du skyde dørhåndtag, vinduer og mursten arbejde et monument eller en bygning eller zigzag mønstre og svungne linjer af klassiske spiral trapper. Brug en ISO på 400 og en temmelig bred blændeåbning til at lade tilstrækkeligt lys ind. Undereksponere med et stop kan holde detaljer og farver i billedet.

 

 

6.) Tag billeder om natten.

Tage billeder af arkitektur på forskellige tidspunkter af dagen skaber en ny følelse og effekt i hvert billede. Hvis dit emne er en kirke for eksempel, kan du fange et mere interessant billede i skumringen eller daggry. Alternativt, hvis dit emne er et godt oplyst bygning natten, bruge et stativ og finde en interessant vinkel. Anbring kameraet på et stativ og vælge den lavest mulige ISO. Hvis du vælger en blænde på omkring f/32 for en super skarpt billede får du en eksponeringstid på omkring 10 sekunder. Hvis du har brug for at holder kameraet i hånden, skal du åbne blænden til max og finde en støtte, det være sig en væg eller stol at placere dit kamera på og tage billedet.