Kaffertoko


Kaffertoko (Tockus leucomelas), også kendt som “Den flyvende banan” tilhører ordenen Bucerotiformes, arden næsehornsfugle.



 

Fakta om Kaffertoko:

Udbredelse og levested: 

  • Kaffertoko findes i Sydlige Afrika, sydlige Angola, sydlige Zambia og Malawi. I det sydlige Afrika er det almindeligt i Botswana, det nordlige Namibia, Zimbabwe, Mozambique og det nordøstlige Sydafrika.

 

Føde:

  • Den spiser smådyr, insekter og planteprodukter.

 

Avl: 

  • Den yngler i naturlige træhuller op til ca. 12m over jorden og forer kammeret med tørre blade og små barkflager. Indgangen er forseglet af hunnen indefra med sin egen afføring, og efterlader en lodret spalte 5-15mm bred.
  • Æglægningssæsonen følger altid god regn, som normalt topper fra september-oktober.
  • Den lægger 2-6 æg som ruges af hunnen i omkring 24 dage; hannen fodrer hunnen gennem den smalle spalte.
  • Ungerne bliver i reden i 42-47 dage, forbliver i nærheden af reden i et par dage mere, før de slutter sig til deres forældre.

 


Kontakt mig for at høre nærmere om den næste foredrag