Kamerafælde 


Hvad er en kamerafælde (Game Camera) og hvordan kan jeg bruge det?

En kamerafælde er et kamera, der automatisk aktiveres af f.eks. et dyr, når det passerer forbi bevægelsessensoren. De fleste kamerafælder er udstyret med en infrarød sensor, da det er den billigste løsning.

Men det har stor betydning hvilken infrarød sensor, der er brugt i kamerafælden, og hvor stort et område du ønsker at overvåge.

 

Hvad er forskellen på de to mest brugte infrarøde sensorer i kamerafælderne, og hvilken betydninger har det?

For at få mest ud af en kamerafælde er det en god ide at kende til de forskellige infrarøde systemer og vide, hvad der fungerer, når man skal fange et bestemt element som f.eks. enten et lille eller stort dyr. Hvad er så forskellen på AIR og PIR infrarød sensor?

  • AIR står for aktiv infrarød sensor som sender et lysgitter mod jorden. Dette aktiveres, når strålerne bliver brudt. Denne sensor er særlig egnet til at overvåge mindre områder.

 

 • PIR står for passiv infrarød sensor og bruger infrarødt lys, hvorved den kan måle og registrere ændringer og udsving i temperaturen, når elementer bevæger sig. Det kan med fordel bruges, når et større område skal overvåges.

 

Her er et par vigtige tips til placering af kamerafælder.

 1. Lovgivningen for brug af kamerafælder.
  Før du sætter din kamerafælde op, er der et par ting, du skal vide om lovgivningen.

  Det er dig, som ejer af kamerafælden, der har ansvaret for at kende lovgivningen om opsætning af kamerafælder i det land, hvor du befinder dig. Du kan f.eks. ikke altid placere din kamerafælde i en nationalpark, på privat jord eller i privat skov.

  Hvis du er i tvivl, er det bedst at kontakte jordejeren eller skovfogeden for at få bekræftet, at du muligvis må sætte en kamerafælde op.Du kan f.eks. ikke altid placere din kamerafælder i en nationalpark, privat jord eller privat skov.Hvis du er i tvivl, er det bedst at kontakte jordejeren eller skovfogeden for at få bekræftet at du muligvis må sætte en kamerafælde op.

 

 1. Sikr at din kamerafælde ikke bliver fjernet eller stjålet.
  Det kan være nødvendigt at overveje at sikre kamerafælden, så den ikke forsvinder på mystiskvis f.eks. bliver fjernet ved en fejl eller bliver stjålet.

  En god måde at sikre kamerafælden på er med f.eks. en lås eller sikkerhedsboks. I nogle tilfælde kan det være med til at hjælpe med at afskrække folk fra at stjæle kamerafælden. Dog ikke altid.

 

 1. Placering af kamerafælde.
  Et godt tip er at finde et sted, hvor kameraet ikke stikker for meget ud, ikke for at skjule det for dyrene, men for at skjule det for andre mennesker.

  Sørg for at fastspænde kamerafælden, så den ikke kan løsnes af forbipasserende dyr eller på grund af dårligt vejr.