Tips til at Beskyt dit kamera

og objektiv mod fugt.
Før du går ud i koldt eller varmt klima som f.eks. fra et varmt hus ud i kulden eller omvendt, vil dit objektiv med stor sandsynlighed dugge, og i nogle tilfælde kan det ødelægge glasset i objektivet på grund af for store temperatursvingninger.

Du kender det sikker, når dit vindue i huset er dukket til, og der sidder fugt -dråber på indersiden af vinduet. Dette skyldes temperatursvingninger, når kulde og varme mødes. Dit kamera oplever det samme, når du udsætter det for store temperatursvingninger.

 

Disse tips er vejledende og ikke en total løsning på problemet, men kan være med til at afhjælpe noget af problemet.

 

Tip nr. 1:

Hav altid dit kamera i en i tør kamerataske hvor temperaturen er den samme, som i omgivelserne. På denne måde har dit kamera samme temperatur, som omgivelserne. Brug f.eks. silica/gel poser (tørremiddel poser) til at forhindre fugt i kameratasken.

 

Tip nr. 2:

Efterlad altid dit kamera i kameratasken i mindst 1 time, før der åbnes for tasken. På denne måde hjælper du dit kamera med at vænne sig langsomt til klimaet.

 

Tip nr. 3:

Fjerne altid dit hukommelseskort og batteriet fra kameraet før du går fra et koldt til et varmere klima. På denne måde kan du undgå at skulle åbne for kameratasken, før kameraet har vænnet sig til temperaturforskellen.

 

Tip nr. 4:

Skift ikke for hurtigt fra varmt til koldt miljø, da dette kan skade dit kamera. Hvis du ved, du skal ud i kulden igen, kan det være en god ide at efterlade kameraet et sikkert sted, hvor temperaturen er den samme, som i kulden. På denne måde undgår man fugt i kameraet.

 

Tip nr. 5:

Hold dit kamera så vidt muligt i bagagerummet i bilen eller i en lukket taske.

 

Tip nr. 6:

Hold altid kamerabatterierne varme, så de ikke aflader.

 

Tip nr. 7:

Det er vigtigt at have det rette værktøj, når det handler om at holde dit objektiv rent og tørt. Brug en mikrofiberklud eller luftpumpe til at holde objektivet tørt og rent.

 

Tip nr. 8:

Pak dit kamera i en plastpose, når du går fra et koldt til varmt klima. Dette kan være med til at holde fugten på lavt niveau.

 

Tip nr. 9:

Hvis objektivet har fået vanddråber på glasset, kan dette fryse til is og i værste tilfælde få glasset til at revne.


Læse mere om landskab og  Arkitektur fotografering i artiklen

“Arkitekturfotografering”Del på facebook